Contact

Heb je vragen over het onderzoek? Mail ons gerust. Het Schone Waterexperiment is een initiatief van Waternet en het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, in samenwerking met kunstenaar Pavèl van Houten.

Waternet en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht
Waternet is het enige waterbedrijf in Nederland dat zorgt voor de hele waterkringloop. We zorgen voor veilig, schoon en voldoende water. In de natuur en om te drinken. Zaken die voor iedereen belangrijk zijn. Onze opdrachtgevers zijn Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en gemeente Amsterdam. Waterschap Amstel, Gooi en Vecht is verantwoordelijk voor veilige dijken, het waterpeil, het zuiveren van afvalwater, de kwaliteit van het oppervlaktewater en goede doorgang van vaarwegen in het stroomgebied van de Amstel, de Vecht en in het Gooi. Waternet voert de taken van het waterschap uit.

In samenwerking met: Pavèl van Houten
Pavèl van Houten is beeldend kunstenaar met een grote interesse in de mystiek van wetenschappelijk onderzoek. In zijn projecten bestudeert hij methodes waarmee mensen de wereld logisch of betekenisvol maken. Volgens Van Houten zijn het de verbindingen die we tussen elkaar en de dingen leggen die ons bestaan en onze contacten interessant en zinvol maken. Zo toerde hij door Nederland met de Waardeloze Winkel, een winkel waar bezoekers objecten konden verkopen die hun functie volledig verloren waren, en richtte hij Data Tours op, een stadswandeling die stilstond bij zaken waar we normaliter overheen kijken. Verder exposeerde hij in het Stedelijk Museum Amsterdam, Mediamatic, Frans Hals Museum, Art Rotterdam en won hij de Dutch Design Award 2014 voor zijn visuele onderzoek naar boomblaadjes in de dierentuin Artis. In 2017 was Pavèl ook betrokken bij het opzetten en eerste keer uitvoeren van Het Schone Waterexperiment in Amsterdam.