Informatie

Beleef en test het Amsterdamse water
In 2017 hebben zo’n 500 Amsterdammers tijdens Het Schone Waterexperiment samen met verschillende partijen gemeten hoe schoon het water in de grachten, sloten, vaarten en vijvers van Amsterdam is. Omdat er op veel meer plekken en tijdstippen in de stad tegelijk gemeten wordt krijgen we veel meer en sneller inzicht in de kwaliteit van het water. Na het succes van vorig jaar gaan Waternet, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en kunstenaar Pavèl van Houten samen met de inwoners van Amsterdam ook dit jaar weer aan de slag.

Wil jij één van de 500 Amsterdamse Waterexperts zijn die deze zomer de waterkwaliteit van de stad onderzoekt? Doe dan mee Het Schone Waterexperiment 2018.

Om de experimenten uit te voeren ontvang je een Waterbox gevuld met gereedschap en een instructievel. Kies een locatie bij jou in de buurt uit en ga aan de slag! Voer de experimenten zo vaak uit als je wilt, in ieder geval 5x op je zelf gekozen vaste meetpunt en als je wilt ook op andere plekken waar je nieuwsgierig bent naar de waterkwaliteit. Zo kunnen we met z’n allen onderzoeken wat de invloed van regenval op de waterkwaliteit is.

Waarom doen we Het Schone Waterexperiment?
Met Het Schone Waterexperiment brengen we wetenschap naar de bewoners van de stad toe. Wij krijgen sneller inzicht in de waterkwaliteit en vergroten het waterbewustzijn onder de deelnemers. Ook kunnen jullie je ervaringen delen die je tijdens het meten opdoet. Hoe wordt het water in jouw omgeving gebruikt, zie je mensen recreëren, wat voor dieren zie je, etc.!

Doe jij met ons mee? Registreer je dan bovenaan de homepage en ontvang jouw eigen Waterbox!