Hoe werkt het?

Startbijeenkomst: uitleg van de Waterbox
Op 19 juni is er een startbijeenkomst met collega’s van het hoogheemraadschap. Hier wordt de box uitgedeeld en wordt een toelichting gegeven over de experimenten in de Waterbox.

Oevermonitoring: met de vrijwilligers van de oevermonitoring is uitleg van de Waterbox gekoppeld aan de startavond op 24 april jl. De Waterbox is een aanvulling op de flora & fauna monitoring die de vrijwilligers uitvoeren op hun oeverlocatie.

img_7301

De onderzoeksperiode mei t/m september
Van mei t/m september 2018 meet je zo vaak als je wilt, op locaties binnen het beheergebied. Voor degenen die aan de oevermonitoring meedoen wordt gevraagd om in ieder geval de oever die je monitort mee te nemen. Daarnaast kan je andere locaties uitkiezen binnen het beheergebied van HHNK. Je kan zelf kiezen waar je dat doet: een water waar je nieuwsgierig naar bent of gewoon de dichtstbijzijnde sloot achter je huis.

De meetperiode mei t/m september is een afbakening van het onderzoek. Je kunt daarna blijven meten en ook je gegevens blijven uploaden op de website. Het is niet erg als je een aantal weken op vakantie bent. Het is wel fijn om in de onderzoeksperiode minimaal 5 metingen te doen met ongeveer een week tussenpauze.

Metingen uploaden via de site
De gegevens van jouw meting kun je uploaden via deze website. Jouw data wordt dan meteen toegevoegd aan een online kaart met meetpunten die de deelnemers aan het experiment doorgeven. Dit kan direct tijdens het uitvoeren van de experimenten met je smartphone of je noteert de gegevens eerst in een notitieblokje en voert ze later via je pc op de website in.

oevermonitoring-hhnk-excursie-2018-edith-velema-2