Hoe werkt het?

Startbijeenkomst
De Waterbox haal je op tijdens de startbijeenkomst bij Gooise Watersport Vereniging De Vrijbuiter in Loosdrecht op 15 oktober. Kun je daar niet bij zijn of schrijf je je na die datum in, dan krijg je de box thuisgestuurd. Heb je de Waterbox in huis, dan kun je aan de slag. Je meet wanneer het jou uitkomt en je kunt er zo vaak op uit als je zelf wilt.

Upload jouw metingen via de site
De gegevens van jouw meting upload je via deze website. Jouw meetresultaten worden dan meteen toegevoegd aan de kaart met meetpunten die de deelnemers aan het experiment doorgeven. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord en ga naar Mijn metingen om de uitkomsten te uploaden. Je kunt dit direct op je smartphone doen terwijl je langs het water staat, of schrijf je resultaten op in een notitieblokje en voer ze later via je pc in.

Meet je vanaf een boot? Heel interessant om ook op de plas inzicht te krijgen van de waterkwaliteit. Wel is de exacte locatie van je meting heel belangrijk. Dit is natuurlijk veel lastiger zelf te bepalen dan als je vanaf de oever meet. Doe metingen op een boot daarom altijd met gebruik van smartphone of tablet, dan wordt de meetlocatie nauwkeurig bepaald.

De onderzoeksperiode
De startbijeenkomst van 15 oktober vormt direct de aftrap van de onderzoeksperiode. Vanaf dat moment meet je, op locaties die je zelf kiest, de waterkwaliteit van de Loosdrechtse Plassen. Er is nog geen einddatum voor de onderzoeksperiode vastgesteld, je kunt zolang het onderzoek loopt zo vaak meten als je wit. Het is niet erg als je een bepaalde periode op vakantie bent, of om een andere reden niet kunt meten. Tussentijds informeren we je over de bevindingen via de nieuwsbrief en website.