Activiteiten
Schoon en Gezond Water

Mei

In mei starten we het maandelijks meten van het stedelijk waterkwaliteit. Daarnaast begint het maandelijks meten van het stedelijk waterkwaliteit.

Mei

In mei: Week van ons water: 1 – 17 mei vieren we het waterbeheer in Nederland

Mei - oktober

Mei – oktober: meten in het stedelijk gebied, om de 4 weken

Eind mei / begin juni

1emonitoringsronde boerensloot

Juni

Thematische Bijeenkomst

Eind september / begin oktober

2e Monitoring boerensloot

November

Presentatie van de resultaten en vooruitblik naar de toekomst

Aantal metingen

13

Laatste nieuws

Welkom schoon en gezond water

We willen de waterkwaliteit in het landelijk Veenweide gebied en het stedelijk water van Houten, Maarssen, Nieuwegein, Utrecht en Zeist nog beter in beeld krijgen. We vragen je om in het groeiseizoen, van april tot en met oktober te gaan monitoren. We vragen je om te kiezen voor bestaande (vast) meetpunten of/ en er zelf eentje bij te bedenken. Dit mag overal zijn binnen jouw woonplaats.

De informatie die wij met jullie willen gaan verzamelen, is een waardevolle aanvulling op de zogenaamde ecoscans die waterschap en gemeenten laten uitvoeren om de ontwikkeling van de stedelijke en landelijke waterkwaliteit te volgen. Deze informatie kan ons helpen bij het verbeteren van (de aanpak van) de waterkwaliteit en ecologie in het stedelijk en landelijke gebied.

Registreer je om dit jaar mee te doen!

Woon je in de stad Houten, Nieuwegein, Maarssen, Utrecht of Zeist, kies voor het meten van STEDELIJK water. Kijk op de kaart van jouw woonplaats en geef je voorkeur van een te meten water door.  In het voorjaar organiseren we een kennismakingsbijeenkomst en kun je een meethark ophalen.

Of meet je samen met andere vrijwilligers de boerensloot in Veenweidegebied, dan kies je voor de BOERENSLOOT.

Kijk op de projectpagina’s van Boerensloot en Stedelijk voor meer informatie.

We zijn benieuwd naar jouw ervaring en ideeën, laat het ons weten.